İçeriğe geç

Burdurda Ne Alinir

Burdur’un en meşhur şeyi nedir?

Burdur’a gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken yemekler şunlardır: Ceylan böreği, Burdur şaşlık, Testi kebabı, Çektirme et, Kömbe, Burdur muhallebi, Ceviz ezmesi. Burdur’un en meşhur yemeklerinden biri olan ceylan böreği Burdur için çok önemlidir.

Burdur’da ne yenir meşhur?

Burdur’un meşhur yemekleri: Testi Kebabı, Burdur Şiş, Çektirme, Ceylan Böreği, Peynirli Pide, Erik Böreği, Sac Kebabı, Mısır Böreği.

Burdur’da en çok ne yetişir?

Üretimde tahıllar ve yem bitkileri ön plandadır, bunu endüstriyel bitkiler takip eder. Ülke üretiminin %4’ünü oluşturan İnsuyu bölgesinin yeşil fasulye üretimi, Türkiye üretiminde 8. sırada yer almaktadır.

Burdur’da nereler gezilir?

Burdur’da Gezilecek YerlerSalda Gölüİnsuyu Mağarasıİncir HanıKremna Antik KentiBurdur Kent OrmanıBurdur Arkeoloji MüzesiSagalassos Antik KentiDoğa Tarihi MüzesiDiğer makaleler…

Burdur hediyelik ne alınır?

Burdur ziyaretinizde almadan ayrılmamanız gereken hediyelikler şunlardır: bakır çaydanlık, kahve cezvesi, ceviz ezmesi, ibecik kumaşı, basma kumaşlar ve ibecik bebekleri. Burdur’da önemli geleneklerden biri olan bakırcılık, bakır çaydanlık ürünlerini de beraberinde getirmiştir. Süs olarak kullanılır.

Burdur denince akla ne gelir?

Burdur denince akla gelen en güzel yerlerden biri de Türkiye’nin en ünlü doğa harikalarından biri olan Salda Gölü’dür. Burdur’un Yeşilova ilçesinde, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta, ormanlık tepeler, kayalık arazi ve küçük alüvyonlu ovalarla çevrili, hafif tuzlu bir karstik göldür.

Burdur’un hangi tatlisi meşhur?

Faydaları saymakla bitmez; ceviz ezmesi Burdur ile özdeşleşmiştir ve insan sağlığına olan önemli faydalarıyla bilinmektedir. Ceviz, irmik ve şeker karışımından yapılan ve başka hiçbir malzeme kullanılmayan özgün bir yöresel lezzettir.

Burdur şiş ne etinden?

Burdur Şiş Köfte’de keçi kaburga veya dana kaburga kullanılabilir. Burdur Şiş Köfte’yi diğer köftelerden ayıran en önemli özellik kıyılmış keçi veya dana kaburgadan yapılması ve lezzetli ve kolay sindirilebilen bir yemek olmasıdır.

Burdur’un neyi meşhur ceviz ezmesi?

Burdur’un en meşhur yemeği olan ceviz ezmesi, seyahat veya hediyelik eşya olarak karton kutularda taşınır. Günümüzde yapılışında bazı farklılıklar vardır. Eskiden çok ceviz içerirken, günümüzde daha az ceviz ve daha çok irmik içerir.

Burdur hangi ilden ayrıldı?

1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya Vilayetinden ayrılarak Konya Vilayeti Isparta Valiliğine bağlanmıştır. Bu bağımlılık 1850 yılına kadar sürmüştür. Daha sonra özellikle Saden’in oğlu Hacı İsmail Ağa, Burdur’u sancak yapmaya çalışmışlar ve 1872 yılında Burdur sancak olmuştur.

Burdur kışın soğuk mu?

İlin iklimi genelde kışları soğuk ve yağışlı, yazları ise sıcak ve kuraktır.

Burdur’un eski adı nedir?

Türklerin, antik çağda Pisidya olarak adlandırılan Burdur bölgesine gelişi, 1071 Malazgirt zaferine dayanır. Günümüzdeki Burdur toprakları, 1391 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından Osmanlı topraklarına katılmış, 1872 yılında Burdur Sancağı kurulmuştur.

Burdur neyi ile ünlü?

Burdur’un nesi meşhurdur? Sagalassos’un en ünlülerini listeledik. 2- Burdur Ceviz Ezmesi. Ceviz Ezmesi. … Salda Gölü 5- Burdur Şiş Burdur şiş yemeden Burdur’a gelemezsiniz! … Burdur Şiş 6 – İnsuyu Mağarası … İnsuyu Mağarası 7 – Burdur Ulu Cami.

Burdur’a ne zaman gidilir?

Burdur’u ziyaret etmek için ideal mevsim ilkbahar ve yazdır. Hem tarihi hem de doğal zenginlikleriyle dikkat çeken Burdur, son yıllarda en çok ziyaret edilen şehirlerden biri haline gelmiştir. Bunun nedeni ise Türkiye’nin Maldivleri olarak da adlandırılan Salda Gölü’nün burada bulunmasıdır.

Burdur Gölü’ne ne yenir?

Salda Gölü’nde nerede yenir? Kahvaltı ve Yemek RehberiPatlıcan reçeli.Kuymak tatlısıCeviz helvasıBurdur muhallebi.Ceviz ezmesi.Balkabağı helvasıBurdur peynirli pide.Kabarık.Diğer öğeler…

Burdur’un hangi tatlısı meşhur?

Faydaları saymakla bitmez; ceviz ezmesi Burdur ile özdeşleşmiştir ve insan sağlığına olan önemli faydalarıyla bilinmektedir. Ceviz, irmik ve şeker karışımından yapılan ve başka hiçbir malzeme kullanılmayan özgün bir yöresel lezzettir.

Burdur’un yöresel kıyafetleri nelerdir?

Heril önde durur, yüzü örter ve peçe görevi görür. Göynek, fanila (zıbın), iç çamaşırı (dar külot), külot (üst külot), şalvar (bol külot), kuşak (yaka), üç etek, peştamal, İran eşarbı, cepken (kepe), piercing yeleği, eşarp kemeri, vasiyetname hazırlama.

Burdur’un hangi hayvanı meşhur?

Burdur sırtlan avcılığı insanlık tarihinde başlamıştır ve maalesef günümüzde de devam etmektedir, ancak çevresel felaketler nedeniyle sayısız hayvan nesli tükenmiştir. Nesli tükenen hayvan ırklarından biri de Burdur bölgesinin ünlü sırtlanlarıdır.

Burdur’un özellikleri nelerdir?

Burdur, güneyde Antalya, batıda Denizli, güneybatıda Muğla, doğu ve kuzeyde Isparta ve Afyon illeriyle çevrilidir. İlin yüzölçümü 7.176 km² olup, rakımı 950 metredir. İl topraklarının %60,6’sı dağlık, %2,7’si plato, %19’u ova ve %17’si ovadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oral Escort