Kurumlar arası nakil nasıl olur?
Kurumlar arası nakil yapmak isteyen görevliler, ilgili kurumların duyurularını takip ederek nakil taleplerini bağlı bulundukları kuruma iletmelidirler. Kurumlar arası nakil işlemleri kurumlar arası karşılıklı yazışma ve mutabakat esasına göre yürütülür.
Naklen atama kaç gün sürer?
(b) Başka bir göreve atanan kişi, atama emrinin kendisine tebliğinden itibaren 15 gün içinde o yere taşınmak ve ertesi iş gününde işe başlamak zorundadır. Savaş veya olağanüstü hallerde bu süre Bakanlar Kurulu kararıyla kısaltılabilir.
Naklen atanan memur geri dönebilir mi?
Transfer süreci henüz tamamlanmadıysa, transfer talebinizden vazgeçtiğinizi bildirmek için çalıştığınız kuruma bir talep göndermelisiniz. Yeni kurumunuzda başladıysanız, eski kurumunuza bir talep göndererek transfer talebinde bulunmalısınız. Yeni kurumunuz kabul ederse, eski kurumunuza geri dönebilirsiniz.
Kurumlar arası geçiş kaç yıl sürer?
Soyluluğun teyidi: Bir memurun kurumlar arası geçiş yapabilmesi için soyluluğunun teyidi, yani en az 2 yıl çalışmış olması gerekir. Rıza: Nakil için memurun kendi isteğinin yanı sıra, şu anda çalıştığı kurumdan da rızası (izni) gerekir.
Kurumlar arası geçişi kim onaylar?
Kurumlar arası yazışma ve onay için yetkili makam Atama Başkanı’dır. Başkan, kurumdan gelen nakil talebine olumlu veya olumsuz yanıt verme yetkisine sahiptir. Ancak, bu takdir yetkisi keyfi ve mutlak bir yetki olmayıp kamu yararı ve hizmet gereklilikleriyle şartlandırılmıştır.
Kurumlar arası atama ne demek?
Kurumlar arası nakil, Devlet Memurları Kanunu’nun 74. maddesinde düzenlenen bir hak olup, bir kamu görevlisinin bir kamu kurumundan diğerine nakledilmesini ifade eder. 74. maddeye göre, kamu görevlilerinin bir kurumdan diğerine nakledilmesi mümkündür.
Naklen atama iptal edilir mi?
İtiraz işlemlerinin bildiriminden itibaren 60 gün içinde, işlemin iptali ve yürütülmesi talebiyle yetkili idare mahkemesine iptal davası açılmalıdır. Atama prosedürü, diğer tüm idari işlemlerde bağlayıcı olan yetki, biçim, gerekçe, konu ve amaç unsurlarını içermelidir.
Kurumlar arası geçişte yolluk alınır mı?
Görev yeri içerisinde personel atanması/işe alınması/görevlendirilmesi durumunda yol parası ödenmez, görev yeri dışında personel atanması/işe alınması durumunda yol parası ödenir.
Tayini çıkan memur gitmezse ne olur?
Devlet Memurları Kanunu’nun 94. maddesi kamu görevinden genel istifayı düzenlemektedir: “Bir kimse, organlarca kabul edilmiş bir derece veya mazereti olmaksızın görevden ayrılır ve bu istifa kesintisiz on gün sürerse istifa başvurusunda bulunulması gerekir.” yazılı başvuruya gerek kalmaksızın yapılmış sayılır.”18.10.2024
Memurun ilk maaşı çift mi?
Gelecekte memurlar artık çift maaş almayacak. Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle kamu hizmetinde çoklu ödeme dönemi sona erecek. Her statüdeki memurlar yalnızca bir hizmet için maaş alacak.
15 günlük mehil müddeti ne zaman başlar?
Şehir içi nakillerde çalışan, ayrılış gününde veya ertesi gün işe başlar. Şehirlerarası nakillerde ise fesih tarihinden itibaren 15 günlük ek süre sonunda işe başlama süreci başlar.
Tayin çıkınca maaş ne zaman yatar?
Ücretinin ödenmesi, hizmete başladığı tarihi izleyen ayın başında (15’inde) peşin yapılır. (657 Sayılı DMK Md. 164) (Ücretsiz izinden döndükten sonra işe başlayan personel için de aynı usul uygulanır.) peşin ücret ve 14 günlük bloke ücret almaya hak kazanır. Bir kimsenin çalışmadığı günlere ilişkin kazanılmamış ücretleri için borçları ödenir.
Naklen atama ne kadar sürer?
(b) Başka bir göreve atanan kişi, atama emrinin kendisine tebliğinden itibaren 15 gün içinde o yere taşınmak ve ertesi iş gününde işe başlamak zorundadır. Savaş veya olağanüstü hallerde bu süre Bakanlar Kurulu kararıyla kısaltılabilir.
Muvafakat isteyen kurum atamayı yapmak zorunda mıdır?
Genel olarak rıza şartı Bu nedenle kanun, kamu görevlilerinin kurumlar arası nakli için her iki kurumun rızasının gerekli ve zorunlu olduğunu öngörmüştür (DMK m. 74). Kamu görevlilerinin kurumlar arası nakli için her iki idarenin ortak iradesi zorunludur.
2 yıldan 4 yıla geçiş nasıl yapılır?
İki yıllık bir bölümü dört yıllık bir dereceye tamamlama anlamına gelen dikey geçiş için, ön lisans dereceniz olmalı ve ÖSYM tarafından uygulanan dikey geçiş sınavını geçmelisiniz. Her lisans bölümünün belirli bir dikey geçiş başarı değerlendirmesi ve puanı vardır.
Kurumlar arası muvafakat ne kadar sürer?
Bu süre idare için zorunludur. Kurumlar arası transfere onay verme süresi de bu düzenleme uyarınca 30 gündür. Kurumlar arası transfer onaylanmadığında iptal davası açılacağından bu dava zamanaşımına tabidir. Buna göre bu dava 60 gün içinde açılmalıdır.
Belediye memur başka kuruma nasıl geçer?
Kurumlar arası nakil yapmak isteyen memur, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 74 üncü maddesi hükümlerine göre nakil yapmak istediği kuruma başvurur. İlgili kurum tarafından Genel Müdürlüğümüze gönderilen muvafakat talebi değerlendirilir. Cevap olumlu ise yetkili kurum personel görevlendirebilir.
Belediyeler arası nakil nasıl olur?
– Nakil talebi tutanağa bağlanır. – Dilekçe, Personel ve Eğitim Daire Başkanlığı’na gönderilir. – Nakil talebinin uygun görülmesi halinde; nakil mektubu hazırlanarak başvuru sahibinin çalıştığı kuruma gönderilir.
Kurumlar arası geçişte yaş sınırı var mı?
Memur adayları başvuruda bulunabilir mi? Hayır, başvuruda bulunamaz. Adaylığı 657 sayılı DMK uyarınca iptal edilmiştir ve memur unvanını kullanması gerekmektedir. Başvurular için yaş sınırı var mıdır? İlk kez öğretmen olarak atanan herkes son başvuru tarihinde 40 yaşından küçük olmamalıdır.